Celloles

Celloles is vanaf heden beschikbaar als nieuw hoofdvak bij de muziekschool Choy Lessons in Hoogvliet Rotterdam. Voor geïnteresseerden bieden wij celloles op maat aan van jong tot oud voor alle niveaus door de geschoolde conservatoriumdocent Jorge. Wij heten u van harte welkom om u met dit fantastische instrument kennis te laten maken. U kunt zich inschrijven op de home page van Choy Lessons hiervoor. Jorge begeleidt ook jonge of gevorderde cello spelers voor toegang tot het conservatorium.

Jorge Municio Corcho (Cáceres, Spanje, 1996) begon zijn muziekstudies op 6-jarige leeftijd met Carmen Agúndez in de C.O.M. ("Officieel Conservatorium") Hermanos Berzosa, in Cáceres, die zijn 12e jaar afsloot met een speciale vermelding.

In 2011 begon hij samen te werken met verschillende orkesten (Orquesta Sinfónica de Ávila, Orquestra Sinfónica da Casa da Música, Orquesta Sinfónica da ESMAE...), werken met dirigenten als Pablo González, Jan Milosz Zarzycki, Andrés Salado, Brad Lubman, Stefan Blunier, Jaume Blai, Salvador Vázquez, Thomas Hauschild ... Hij bereikt ook enige ervaring in jazzspel in samenwerking met het Jazz Orchestra van het ESMAE (Porto, Portugal) tijdens zijn bachelor studies. Hij is lid van de Orquesta Joven de Extremadura (sinds 2014) en de Neue Philharmonie München (sinds 2017).

In november 2013 won hij de 1e (categorie: snaarinstrumenten) en 2e (categorie: kamermuziek) prijzen in de "XIII Concurso de Jóvenes Músicos de Extremadura".

In maart 2018 werd hij toegelaten tot het masterprogramma van Codarts (Rotterdam) om mee te studeren Professor Jeroen den Herder. Na twee jaar volgde hij ook lessen bij professor Herre Jan Stegenga en Job ter Haar, hij voltooide zijn master studies, gericht op historisch geïnformeerde uitvoering.

In 2019 begon hij samen te spelen met cellist Pedro Massarão. Geleidelijk informele bijeenkomsten voor muziek spelen leidde tot de oprichting van de Duo Lusitano.