Muziektheorie

Bekend zijn met muzikale theorie is belangrijk voor toelating tot het Conservatorium en wie op een serieuze manier verder wil als muzikant doet er sowieso goed aan zich bekend te maken met de theorie achter muziek. Een muzikant die de logica van melodieën, ritmes en opbouw begrijpt, kan gemakkelijker schrijven en improviseren. Choy Lessons leert u alles over muziek.

Voor de studenten die hoge ambities hebben met hun muziekwensen en/of toegelaten willen worden aan het conservatorium is muziektheorie een essentiëel onderdeel voor de toelating.

Bij de muziekschool Choy Lessons in Hoogvliet Rotterdam wordt muziektheorie voor ieder hoofdvak onderwezen.

De leer van de kerktoonladders, intervallen, akkoordenleer, solfège, ritmische leren klappen en noteren komt in alle facetten aan bod. De voorbereidende studenten dienen er rekening mee te houden dat voor de muziektheorieleer minimaal een jaar nodig is voor een goede voorbereiding tot toelating tot het conservatorium. Behalve dat muziektheorie heel leuk is, heeft het mijn horizon van muzikale kennis met 180 graden verbreed. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik hier kennis van heb mogen krijgen.

De muziektheorie begint vooral heel leuk te worden als je begint te ervaren en te leren wat het in de praktijk voor je kan betekenen als instrumentalist.

Zeker in muziekstijlen of hoofdvakken als Jazz, Componeren, Arrangeren, Filmcompositie, is muziektheorie een must, maar ook voor alle overige instrumentalisten kan muziektheorie een verrijking van je spel zijn voor alle muziekstijlen die er heden ten dage zijn.

Met enige trots mag ik zeggen dat al de studenten die zich bij mij voorbereid hebben voor muziektheorie voor het conservatorium de hoogste scores hebben behaald.