Vioolles

De muziekschool Choy Lessons biedt vioolles op maat op conservatorium niveau in Hoogvliet door conservatorium geschoolde viooldocenten. Als uw passie voor viool gevallen is, nodigen wij u van harte uit om bij Choy Lessons de viool te leren beheersen en trachten de viool net zo wonderschoon te laten klinken als uw bekende vioolmeesters.

De viool is één van de meest bekende en oudste Europese instrumenten. Al sinds de middeleeuwen is de viool een beroemd en gebruikelijk instrument. Zoals wij de huidige viool kennen, zijn de eerste exemplaren rond de helft van de 16e eeuw bekend. De verschillende soorten violen van klein naar groot zijn: de viool, altviool, cello en violone. In het algemeen wordt in plaats van de violone vaak een contrabas gebuikt vanwege de laagste tonen die met dit instrument gehaald kunnen worden. De violone is sowieso een zeer zeldzaam instrument.

De viool kan van solo instrument tot orchestrale ensembles zijn hemelse klanken de harten laten inspireren. De vioolbezetting in een orkest is zeer belangrijk en onmisbaar voor de klassieke werken.

De muziekschool Choy Lessons vindt het geweldig om een bijdrage te zijn aan de volgende generatie vioolliefhebbers of musici van jong tot oud en op elk niveau.